Hur hittar du komponentformen för två punkter?
Hur hittar du komponentformen för två punkter?

Video: Hur hittar du komponentformen för två punkter?

Video: Hur hittar du komponentformen för två punkter?
Video: Given two points write them as a vector in component form 2024, Maj
Anonim

Given två poäng vektorer där en representerar initialen punkt och den andra representerar terminalen punkt . De komponentform av vektorn som bildas av två poäng vektorer ges av komponenter av terminalen punkt minus motsvarande komponenter av initialen punkt.

Vad är då en komponentform?

De komponentform av en vektor är det ordnade paret som beskriver förändringarna i x- och y-värdena. I grafen ovan x1=0, y1=0 och x2=2, y2=5. Det ordnade paret som beskriver ändringarna är (x2- x1, y2- y1), i vårt exempel (2-0, 5-0) eller (2, 5).

hur skrivs vektorer? A vektor har storlek och riktning, och är ofta skriven i fet stil, så vi vet att det inte är en skalär: så c är a vektor , den har storlek och riktning. men c är bara ett värde, som 3 eller 12,4.

Med avseende på detta, vad menar du med komponent?

substantiv. Definitionen av komponent betyder en del av en hel sak. Ett exempel på en komponent är CD-spelaren i ett stereosystem. Ett exempel på en komponent är en ingrediens i ett recept.

Vad är en vektor i geometri?

Definition av en vektor . A vektor är ett föremål som har både en storlek och en riktning. Geometriskt kan vi föreställa oss en vektor som ett riktat linjesegment, vars längd är storleken på vektor och med en pil som anger riktningen. Två exempel på vektorer är de som representerar kraft och hastighet.

Rekommenderad: