Vad är molekyläriteten för varje steg?
Vad är molekyläriteten för varje steg?

Video: Vad är molekyläriteten för varje steg?

Video: Vad är molekyläriteten för varje steg?
Video: Livet efter examen – vad händer efter Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik? 2024, Maj
Anonim

De molekylaritet av en reaktion är antalet molekyler som reagerar i en elementär steg . En unimolekylär reaktion är en reaktion där endast en reagerande molekyl deltar i reaktionen. Två reaktantmolekyler kolliderar med varandra i en bimolekylär reaktion.

Med tanke på detta, vad är molekyläriteten för varje reaktion?

De molekylaritet för en reaktion är definierad för varje individuella steg i mekanismen för reaktion . Det är lika med antalet molekyler som deltar (eller reagerar ) i varje elementärt steg i mekanismen för reaktion.

För det andra, vad är molekylär- och hastighetslagen för varje steg? De molekylaritet av det elementära steg , och de inblandade reaktanterna, kommer att avgöra vad taxelagen kommer att vara för just det steg i mekanismen. Molekylaritet av elementärt steg och motsvarande taxeringslagar : Den molekylaritet av en elementär steg i en reaktionsmekanism bestämmer formen av dess taxelagen.

Dessutom, hur bestämmer du molekyläritet?

I allmänhet, molekylaritet av enkla reaktioner är lika med summan av antalet molekyler av reaktanter som är involverade i den balanserade stökiometriska ekvationen. De molekylaritet av en reaktion är antalet reaktantmolekyler som deltar i ett enda steg av reaktionen.

Vad är ett unimolekylärt steg?

Unimolekylära steg är steg som bara involverar en reaktant, bimolekylära steg involvera 2 reaktanter. Om steg är elementära steg i en mekanism, den molekylaritet är också reaktionsordningen för hastigheten. Det är en enmolekylär elementärt steg har en första ordningskurs. 2.

Rekommenderad: