Vad kallas en 4d kvadrat?
Vad kallas en 4d kvadrat?

Video: Vad kallas en 4d kvadrat?

Video: Vad kallas en 4d kvadrat?
Video: Проверил ВИРУСНЫЕ ЛАЙФХАКИ из ТИК ТОКА...**ЭТО ВЗРЫВ МОЗГА** 2024, April
Anonim

Tesseract: A 4D kub

Enkelt uttryckt är en tesserakt en kub i ett 4-dimensionellt rymd.

Häri, vad kallas en 4d Cube?

Tesserakten är också kallad en åttacell, C8, (vanligt) oktakor, oktaeder, kubiskt prisma och tetrakub. Det är den fyrdimensionella hyperkuben, eller 4- kub som en del av den dimensionella familjen av hyperkuber eller måttpolytoper.

För det andra, vad är ett 4D-objekt? Ett fyrdimensionellt utrymme eller 4D rymden är en amatematisk förlängning av begreppet tredimensionell eller 3D-rymd. De åtta linjerna som förbinder de två kubernas hörn representerar i det fallet en enda riktning i den "osynliga" fjärde dimensionen.

Med tanke på detta, vad kallas en 5d-ruta?

I femdimensionell geometri är en 5-kub en namn för en femdimensionell hyperkub med 32 hörn, 80 kanter, 80 fyrkant ansikten, 40 kubiska celler och 10 tesserakt 4-ansikten. Det kan vara kallad en penteract, en portmanteau av tesseract (4-kuben) och pente för fem (dimensioner) på grekiska.

Hur många sidor har en 4d Cube?

En hyperkub med dimension n har 2n sidor (en 1-dimensionell linje har 2 slutpunkter; en 2-dimensionell kvadrat har 4 sidor eller kanter; en 3-dimensionell kub har 6 2-dimensionella ytor; en 4-dimensionell tesserakt har 8 celler). Antalet hörn (punkter) i en hyperkub är (a kub har hörn, till exempel).

Rekommenderad: