Vilken enhet är lika med kubikcentimeter?
Vilken enhet är lika med kubikcentimeter?

Video: Vilken enhet är lika med kubikcentimeter?

Video: Vilken enhet är lika med kubikcentimeter?
Video: How To Convert Cubic Centimeters to Cubic Meters - cm^3 to m^3 - Volume 2024, Maj
Anonim

En kubikcentimeter ( cm3 ) är lika med volymen av en kub med en sidolängd på 1 centimeter. Det var basenheten för volym i CGS-systemet av enheter och är en legitim SI-enhet. Det är lika med en milliliter (ml).

På motsvarande sätt, vad är en kubikcentimeter?

A kubisk centimeter (eller kubikcentimeter på amerikansk engelska) (SI-enhetssymbol: centimeter 3; icke-SI-förkortningar: cc och ccm) är en vanlig volymenhet som motsvarar volymen av en kub som mäter 1 centimeter × 1 centimeter × 1 centimeter.

Förutom ovan, hur många gram är det i en kubikcentimeter? Den grundläggande måttenheten för massa i det metriska systemet; ett kubikcentimeter vatten har en massa på ungefär en gram.

Vet också, hur många centimeter är det i en kubikcentimeter?

Så om vi har 10 cm3 så har vi också 10 milliliter. Men för att konvertera mellan andra enheter måste vi använda multiplikation. Till exempel, låt oss omvandla 3 teskedar till kubikcentimeter.

Konverterar Kubikcentimeter.

Måttenhet Kubikcentimeter
1 kubiktum 16 cm3

Är CC och CM samma sak?

A ' cc ' är en förkortning för "kubikcentimeter" en liten volym av en kub med sida som mäter en centimeter vardera. A ' cc ' är 1/1000 av en liter (aka en milliliter), eller en miljondels kubikmeter. En centimeter eller ' centimeter ' är en enhet med linjär längd lika med 1/100 del av en meter, lika med cirka 0,4 tum.

Rekommenderad: