Vad är en joule lika med i KG?
Vad är en joule lika med i KG?

Video: Vad är en joule lika med i KG?

Video: Vad är en joule lika med i KG?
Video: kilojoules to Joule's, joules to kilojoules 2024, Maj
Anonim

Joule (enhet en joule är lika med det arbete som utförs (eller energi som förbrukas) av en kraft på en newton (N) som verkar över ett avstånd av en meter (m). En newton lika en kraft som ger en acceleration på en meter per sekund (s) per sekund på en kilogram ( kg ) massa. Därför en jouleequals en newton•meter.

Dessutom, hur många kg är det i en Joule?

Ett Joule är lika med ett kilogram gånger kvadratmeter över kvadratsekund, kort sagt: 1 J = 1 kg m2/s2. Det är lika med den kinetiska energin som erhålls av ett föremål med massan kilogram som har accelererats med en acceleration på en meter per kvadratsekund över en sträcka på en meter.

Likaså, vilken enhet är kg/m2 s2? SI-härledda och SI-kompatibla enheter

Härledd enhet Åtgärder Formell definition
newton (N) tvinga kg·m·s-2
pascal (Pa) tryck kg·m-1·s-2
joule (J) energi eller arbete kg·m2·s-2
watt (W) kraft kg·m2·s-3

Med tanke på detta, vad är enheterna för Joules?

Joule , enhet av arbete eller energi i det internationella systemet för Enheter (SI); den är lika med det arbete som utförs av en kraft på en newton som verkar genom en meter. Utnämnd till en ära för den engelske fysikern James Prescott Joule , motsvarar 107 ergs, eller cirka 0,7377 fot-pund.

Hur mycket energi är lika med 1 kg massa?

1) [20 poäng] Einstein visade det massa (M) och energi (E) är utbytbara: E = Mc2, där c är ljusets hastighet. Detta innebär till exempel att 1 kilo materia är likvärdig till en energi E = ( 1 kg )×(3×108 m/sek)2 = 9×1016 kg m2/sek2. Ett energi av 1 kg m2/sek2 är känt som 1 joule, forshort.

Rekommenderad: